MURA OPLEIDING, MAASTRICHT UNIVERSITY

Heb jij je masterdiploma op zak en wil je je verder ontwikkelen tot registeraccountant? Dan is de Maastricht University opleiding tot Registeraccountant (MURA) iets voor jou. Deze postmaster is bedoeld voor integere, klant- en resultaatgerichte studenten met gevoel voor cijfers, ambitie en een portie doorzettingsvermogen.

Carriere

Als registeraccountant heb je een belangrijke maatschappelijke functie en lever je een bijdrage aan de betrouwbaarheid van informatie. Je staat in de publieke schijnwerpers en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Je werk doet ertoe!

Cijfermatig inzicht en integriteit zijn een must binnen het vakgebied. Daarnaast heb je breed inzicht in het functioneren van ondernemingen en zijn gevoel voor ondernemerschap, klant- en resultaatgerichtheid eigenschappen die onmisbaar zijn als registeraccountant.

Na afronding van deze opleiding heb je een diploma op zak waaraan je de rest van je werkzame leven wat hebt. Of je nu blijft werken bij een accountantskantoor, zelfstandig aan de slag gaat of accountant in business wordt.

Accountantsregister

Zodra je de opleiding succesvol hebt afgerond en je bent geslaagd voor het praktijkexamen, kun je je inschrijven in het accountantsregister. Je bent dan officieel registeraccountant en mag de titel RA achter je naam vermelden. Om deze titel te behouden moet je zorgen dat je kennis up-to-date blijft. Dit kun je doen door jaarlijks een aantal cursussen te volgen.

Kleinschalig onderwijs

Maastricht University staat bekend om haar kleinschalige, probleemgestuurde onderwijs. Het onderwijs in de opleiding bestaat uit een aantal hoorcolleges, maar voornamelijk uit werkcolleges. Daarin behandel je in kleine groepen de theorie aan de hand van praktijkproblemen. Je gaat als student zelf aan de slag met de theorie waardoor je deze sneller in de vingers krijgt. Deskundige docenten zorgen dat de vereiste onderwerpen aan bod komen. Door in kleine groepen te werken is er ruimte voor levendige discussies. Dit is essentieel voor het succes van de aanpak.

Nadruk op IT

De opleiding speelt in op brede kennisgebieden, vaardigheden en competenties die een moderne registeraccountant nodig heeft. Een brede bedrijfseconomische invalshoek wordt gecombineerd met specialistische kennis van de vakgebieden Accountantscontrole, Interne Beheersing en Externe Verslaggeving. Hierbij staat IT steeds centraal en vormt het inlevingsvermogen in de problematiek van het management een belangrijk onderdeel.

Daarnaast staan houding en attitude centraal. Ethiek en sociale vaardigheden zijn van groot belang. Deze elementen stimuleren we door middel van discussie, het bespreken van dilemma’s, presentaties en praktische opdrachten. Na afronding van de opleiding ben je goed voorbereid op de moderne beroepspraktijk. Je bent conceptueel sterk en in staat om je te specialiseren. Tegelijkertijd kun je samenwerken met andere specialisten waar dat nodig is.

Docenten

DOCENTEN MURA | RA OPLEIDING

De MURA heeft een bekwaam docententeam, bestaande uit docenten met ervaring als extern accountant, intern accountant of accountant in business. Naast een accountantstitel zijn veel docenten ook gekwalificeerd als EDP-auditor, CISA-auditor of Registercontroller.

 

Elk vak wordt  gegeven door een team van docenten onder leiding van een vakcoördinator. Werkcolleges worden gedoceerd door 2 docenten op een groep van 15-20 studenten.  Derhalve is er veel ruimte voor persoonlijk contact en wordt de kennis en ervaring van de docenten effectiever overgedragen.

 

De vakcoördinator is inhoudelijk eindverantwoordelijk voor het vak binnen de opleiding en beoordeelt of de student voldoet aan de kwalificaties van het vak.

Prof. Dr. Roger Meuwissen RA – Directeur MURA

COÖRDINATOREN

Ton 600

Drs. Ton van Bree RA

Coördinator Audit & Assurance
Roger 600

Prof. dr. Roger Meuwissen RA

Coördinator Internal Control and Accounting Information Systems
Roel 600

Drs. Roel Ronken RE

Coördinator IT Control & Audit
Barry 600

Barry van der Ven RA

Coördinator Praktijkreferaat
Peter Sampers portretfoto staand KLEIN Servatius copy

Prof.dr. P.A.M. Sampers RA

Coördinator Financial Accounting

DOCENTEN

Kol. dr. Robert Bertrand RA RC RO – Maastricht University / Ministerie van Defensie

Drs. Philippe Boileau RA – Zelfstandig gevestigd

Drs. Ton van Bree RA – Maastricht University

Ed Curfs RI RE RA EMIA – Sappi

Stijn van Deursen MSc RA – EY

Danny Feller MSc RA – ASML

Remo Franssen MSc RA – RSM

Erwin Hardeman LL.M. MSc RA – Maastricht University / PKF Wallast

Drs. Joep van Herten RA – Zuyderland

Maartje de Hoog MSc RA – Koenen en Co

Drs. Richard Koeken RA – Pragmatics

Dr. Eric Mantelaers RA – Maastricht University / RSM

Prof. dr. Roger Meuwissen RA – Maastricht University

Drs. Philippe Meyers RA – HLB Witlox Van den Boomen

Drs. Roel Ronken RE – HLB Witlox Van den Boomen

Prof. dr. Peter Sampers RA – Maastricht University

Pascalle Smeets MSc RA – PwC

Drs. Enno Soeren RC – MAASTRO clinic

Sander Vanwersch MSc RA – BDO

Barry van der Ven RA – Maastricht University / Hogeschool Zuyd / AD Accountants en Adviseurs

Drs. Gilbert Vossen RA – Deloitte

Jeroen Vrancken MSc RA – RSM

Vivian Vromen MSc RA – KPMG

Albert van Wijk MSc RA – RSM

“Erg fijn dat de opleiding zo praktijkgericht is waardoor ik het geleerde direct kan gebruiken in mijn werk”